
Aplicació de tècniques d’aprenentatge profund per a la reconstrucció 3D [Foto: UPC]
Aquesta tecnologia està dirigida per l’investigador Eduard Ramon, gràcies al doctorat industrial que duu a terme a Crisalix, i compta amb l’assessoria dels professors Xavier Giró i Francesc Moreno.
La novetat d’aquest projecte resideix en que a partir d’ell ja no calen imatges d’escàner, com s’obtenien ara, sinó que la tecnologia H3D-Net ho fa amb tres imatges i va un pas més enllà de les imatges que s’aconseguien fins ara i són molt més complexes.
Aquest tecnologia utilitza una representació que es diu ‘superfície implícita’ i quan es combina amb una xarxa neuronal profunda entrenada amb milers casos s’obtenen reconstruccions en tres dimensions i molt precises.
Aquesta tecnologia està dirigida per l’investigador Eduard Ramon i l’assessorament dels professors Xavier Giró i Francesc Moreno
Crisalix, l’empresa on comença a aplicar-se aquesta tecnologia, és una de les referents en simulació estètica en tres dimensions i té una col·laboració estreta amb la UPC i l’IRI, amb qui comparteix tres doctorats.
En l’avenç que ha fet pel que fa a la reconstrucció de caps humans també hi juga un paper important el pacient, i és que pot ajudar amb fotografies que faci ell mateix, enviant-les als doctors i salvant la distància que provoca la pandèmia de coronavirus. L’eina H3D-Net també pot emprar-se el desenvolupament d’avatars virtuals per a la indústria de l’entreteniment o a la venda de roba en línia.