Foto: Reserva de Mamirauá

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques, i en col·laboració amb l’Institut Mamirauá per al Desenvolupament Sostenible (IDSM), ha tancat un procés de monitorar la reserva de Mamirauá, a l’Amazones (Brasil).

Mitjançant una xarxa de 22 sensors que utilitzen tècniques d’Intel·ligència Artificial (IA) aplicades l’anàlisi de so i imatge, podran fer el seguiment de la biodiversitat de la selva d’aquesta reserva. El director del LAB de la UPC, Michel André, i el director tècnic d’IDSM, Emiliano Ramalho, encapçalen aquest projecte.

El territori que abasta el projecte Providence, a càrrec de la UPC i l’IDSM, és d’1,12 milions d’hectàrees i s’ha convertit en el primer del planeta que rep aquest seguiment i que s’analitza a aquest nivell. A més, s’ha convertit en un pas endavant pel que fa al control de la biodiversitat de les selves tropicals.

Providence és un projecte innovador perquè ha integrat el reconeixement de les espècies a través de tecnologies d’àudio i de so. Aquest avenç ha possibilitat identificar més espècies que les que s’haguessin trobat amb qualsevol altre sistema. A més, ho conjuga amb un sistema de baix consum d’energia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram