[Foto: Unsplash]

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha desenvolupat una nova teoria per programar, amb intel·ligència artificial, robots que tinguin un comportament més semblant al dels humans i que siguin capaços d’interactuar amb persones.  A través de models d’IA generativa, un equip de neurocientífics  de la UPF han aconseguit un avenç que desembocarà en aplicacions generadores de text, vídeo o àudio.

La recerca s’enfoca en el Principi d’Ocupació Màxima, el qual considera que els individus tenen motivacions intrínseques que els porten a ocupar el nombre més gran d’espais possibles i a experimentar el màxim nombre d’estats. A més, obre la possibilitat que noves màquines ajudin les persones i ofereixin suport en camps com l’educació, la salut o la mobilitat.

Els investigadors que han participat en la investigació han posat a prova la seva teoria i han demostrat aquest nou paradigma amb un agent virtual. A més, han examinat la conducta d’aquest agent en diversos entorns on se li presentaven diversos estímuls i han constatat la seva teoria.

Així, els investigadors han indicat que en un futur a curt termini, els agents podran interactuar amb una persona per identificar i satisfer necessitats concretes, que també podran usar-se per fer experiments sociològics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram