Sessió de presentació del projecte TEASPILS [Foto: UPF]

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) en el projecte TEASPILS, que aprofita la Internet de les Coses (IoT) per a exposar a la comunitat educativa els beneficis de les plantes en entorns d’aprenentatge. El consorci que mou aquest projecte està liderat per la Universitat Politècnica de Madrid i la UPF hi és a través del grup de recerca TIDE (Interactive & Distributed Technologies for Education).

La Universitat College of Teacher Education Vienna i la Universitat College for Agricultural and Environmental Education (Àustria), la Dookas School (Grècia) i la Open University of Cyprus (Xipre) completen el grup de centres.

En el projecte TEASPILS, la IoT s’empra per a intercanviar dades sobre els beneficis ambientals de les plantes en els centres educatius i entre diferents dispositius tecnològics. I ha fet un pas endavant, perquè als mateixos telèfons mòbils pot observar-se, en temps real, l’impacte de les plantes en l’entorn en què es troben.

TEASPILS ha desenvolupat un curs obert en línia per a educadors i responsables polítics que exposa de quina manera es pot fomentar la consciència mediambiental a les escoles, però també sobre com es pot promoure l’ús de plantadors intel·ligents per a recollir dades ambientals en espais d’aprenentatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram