Foto: Freepik

L’Ajuntament de Barcelona, Xnet i el Grup Digital Ciutadà de Polítiques Digitals de Barcelona han presentat el repositori de l’Ecosistema ciutadà de drets digitals de la ciutat de Barcelona, una iniciativa que s’inclou dins la Coalició internacional de les ciutats pels drets digitals i que lideren Barcelona, Amsterdam i Nova York.

En total, s’han aplegat 46 iniciatives que s’han recollit durant els darrers sis mesos i que havien d’arribar des de particulars, grups, entitats o empreses actives en l’àmbit dels drets digitals.

Les categories per participar-hi eren cinc (accés universal i igualitari a Internet; privacitats digital i protecció de dades; ètica dels algoritmes; democràcia electrònica i governança distribuïda digital i accés als coneixement i la informació per protocols digitals oberts).

Per tal de fer la tria completa, el grup d’experts que ha valorat les iniciatives ha prioritzat la concreció i els resultats, la singularitat i la seva capacitat d’innovació i la seva trajectòria temporal que demostri que es tracta d’una iniciativa imprescindible.

Els encarregats d’avaluar les propostes han estat el director general de l’Autoritat Catalana de la Competència, Marc Realp; l’economista i advocat Xavier Puig; el professor titular de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra, Josep Lluís Martí; el doctor en Filosofia especialitzat en Societat de la Informació Enric Senabre i l’expert en l’impacte de les Tecnologies de la Informació i el Coneixement en l’àmbit del cooperativisme agroecològic, Ricard Espelt.

La Coalició Internacional de les Ciutats pels Drets Digitals, el marc on encaixa el repositori barceloní, va néixer el 2018 amb la intenció de promoure, protegir i impulsar els drets digitals de les persones tant a Internet com a nivell local i global. Suma el suport de les Nacions Unides i ja compta amb unes 50 ciutats d’arreu del món adherides.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram