
Alumnes durant una formació [Foto: Consell Comarcal Baix Ebre]
Quant als primers cursos, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha organitzat deu tallers digitals per a més de 250 alumnes d’ESO i els quals pretenen lluitar contra el ciberassetjament i la violència de gènere. Aquesta acció s’emmarca dins del Pla comarcal d’acció comunitària inclusiva amb experiències de sensibilització i que es dirigeix als més joves de la comarca. Les sessions tindran lloc a Deltebre, l’Ametlla de Mar, Camarles, Roquetes, el Perelló i l’Ampolla i estaran integrades per experiències immersives i consells i recomanacions.
Pel que fa a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), augmentarà el seu servei a les Terres de l’Ebre i duplicarà els municipis que integren la ruta, fins als 33. En les seves visites, pretén facilitar l’accés als serveis públics digitals a la ciutadania a través d’una atenció presencial de suport, així com transformar els serveis públics mitjançant la innovació. El servei va començar a mitjans del mes de juny a la vegueria de les Terres de l’Ebre i en aquests primers mesos s’ha pogut conèixer les necessitats dels ciutadans.
Els municipis que visitarà són Benifallet, Tivenys, Paüls, Xerta, el Perelló, Aldover, Alfara de Carles, Aldover i Deltebre (Baix Ebre); Freginals, Alcanar, Godall, Santa Bàrbara, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Mas de Barberans i la Sénia (Montsià); Ascó, Flix, Riba-roja d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Garcia, la Palma d’Ebre, Rasquera i Ginestar (Ribera d’Ebre); i Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Batea, Caseres, el Pinell de Brai, la Fatarella, Corbera d’Ebre i La Pobla de Massaluca (Terra Alta).
Creix la demanda de perfils tecnològics al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre