Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital, durant el Congrés de Competències Digitals [Foto: Govern]

La quarta edició del Congrés de Competències Digitals ha abaixat el teló amb més de 500 assistents i elaborant un decàleg amb normes per tal d’erradicar les bretxes digitals que donen lloc a la desigualtat social. Organitzat pel Govern, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Ramon Llull – Blanquerna, s’ha celebrat sota el títol “Autonomia digital al llarg de la vida” i s’ha centrat a estendre les eines i els coneixements per garantir una vida autònoma en una societat que demana una ciutadania formada.

El Cibernàrium, on ha tingut lloc, ha acollit una jornada en què s’ha tractat la qüestió digital i tecnològica en àmbits com els de la salut, de la salut mental, l’edatisme, la infància i l’adolescència en diferents sectors professionals com els dels videojocs i el de la robòtica. Pel que fa als assistents, s’ha pogut comptar amb una vintena de ponents i el 70% dels presents han estat dones.

Quant al Decàleg que s’ha dissenyat com a conclusió, els deu punts es reparteixen en els àmbits de l’equitat digital; la bretxa digital; infants i joves; i TIC i Salut. Així, són perseguir la igualtat entre les persones per aconseguir l’equitat digital; augmentar el nombre de dones i joves en el sector STEAM; multiplicar la formació TIC per a les dones; acceptar que la bretxa digital afecta tothom i tenir la voluntat de superar-la; desenvolupar eines pensades per als col·lectius més vulnerables; aconseguir que els infants es connectin menys a les pantalles; assolir la sostenibilitat digital; formar en competències digitals els professionals de la salut; facilitar l’educació digital també per als pacients; i adoptar la telemedicina en virtut de les seves aportacions i beneficis.

El programa Més Digitals dedicarà 22 milions d’euros a evitar la desigualtat tecnològica a Catalunya
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram