Foto: Freepik

L’escletxa digital afecta el 49% de les entitats socials, que no poden utilitzar les eines tecnològiques per a aplicar els seus serveis en els usuaris. L’informe sobre l’Estat de la Digitalització del Tercer Sector, que ha publicat el projecte m4Social, en col·laboració amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha recollit l’impacte de les TIC i la seva implantació en les entitats socials.

D’entre les entitats socials consultades, l’informe deixa veure que el 62% tenen un grau de maduresa digital intermedi i que segueixen una velocitat lenta pel que fa la transformació digital. En canvi, les entitats amb una dotació econòmica més gran han assolit una transformació digital superior.

Prop de la meitat (el 49%) no són capaces d’utilitzar les tecnologies digitals a causa de la bretxa digital i a causa de la manca de finançament, el 62% de les entitats socials es digitalitzen amb dificultats. En aquesta línia, el 39% de les entitats socials dediquen com a mínim un 2% del seu pressupost a digitalitzar-se. L’11% inverteix més del 4% dels seus ingressos, el que suposa una aposta ambiciosa.

Segons l’estudi d’m4Social, els reptes digitals en el tercer sector seran millorar les competències digitals dels professionals i les persones que reben la seva ajuda, així com la gestió de les dades amb què compten les entitats. A més, tractar les TIC des d’una perspectiva estratègica i millorar les metodologies internes ajudaran a blindar les entitats socials de l’escletxa digital i paliar-ne els seus efectes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram