Estudiants en l’última edició del 3D Day [Foto: UPC]

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebrarà la cinquena edició del 3D Day EEBE el 31 de gener. Aquesta competició s’ha convertit en la jornada de referència en el món de la fabricació additiva i hi participaran estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.

El Grup de Recerca en Tecnologies de Fabricació (TECNOFAB) i l’EEBE, en col·laboració amb l’associació d’estudiants de l’Escola CIMA 3D, organitzen la jornada, la qual enguany ha rebut un dels ajuts per a fomentar la cultura científica que entrega la Fundació Espanyola de Ciència i tecnologia (FECYT). En total, trenta equips d’estudiants d’ESO, Batxillerat, cicles formatius o universitaris es posaran a prova amb impressores 3D en alguna de les categories que s’han previst i que són presentació de projecte i competició d’impressió.

Una trentena d’equips participaran en el 3D Day, que ha previst dues categories per a competir-hi

Quant a la categoria de presentació de projectes, han crescut els projectes d’impressió 3D destinats a resoldre problemes actuals, especialment en àmbits com la sostenibilitat i l’economia circular. Pel que fa a la categoria de competició d’impressió 3D, els equips hauran d’imprimir una peça en tres dimensions dins del temps marcat pel jurat. Més tard, hauran de sotmetre-la a diferents proves d’acabat i de tipus mecànic.

Des de la tercera edició, el 3D Day ofereix als conjunts preuniversitaris un programa de mentories. Enguany, en les mentories participen sis centres educatius, que són Júlia Minguell, de Badalona; Amor de Déu i Manuel Vázquez Montalbán, de Sant Adrià de Besòs; i Alzina i Logístic, de Barcelona. Els centres de Sant Adrià de Besòs i Barcelona hi prendran part amb nou equips.

Connèxia UPC: un any del programa que apropa els estudiants al mercat laboral
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram