El conseller de la presidència, Albert Dalmau, presenta el nou pla [Foto: Govern]

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat el nou model d’atenció ciutadana a través dels quals connectarà els serveis públics als ciutadans i els farà més accessibles. Amb un paquet de mesures que incidiran en el tracte més personalitzat, pretén trencar barreres d’edat quant a la digitalització i oferir més canals en l’atenció als ciutadans.

Aquest model s’emmarca en l’estratègia de reforma de l’Administració i de millora dels serveis públics que ha engegat el Govern per donar una millor resposta a les necessitats socials i econòmiques del país. I alhora, estructura el programa FacilitaCat, eix del pla estratègic de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital. És previst que la inversió sigui de 18 milions d’euros, la qual creixerà a mesura que s’implantin les eines que actualment es troben en fase pilot.

En la seva intervenció durant la presentació del nou model, el conseller de la presidència, Albert Dalmau, ha explicat que amb el nou model “la Generalitat vol estar present al conjunt del territori i posar les coses més fàcils als ciutadans i ciutadanes”. “Catalunya s’ha de pensar tota sencera i aquest model d’atenció ciutadana n’és un molt bon exemple”, ha reblat.

Les OAC creixeran fins a 10 el 2027 i s’incorporaran nous agents digitals

Entre les mesures més rellevants destaquen els nous agents digitals i l’augment de les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC). Pel que fa als primers, el Govern promourà nous agents digitals, personal especialitzat a informar, donar suport presencial i acompanyar i ajuda als usuaris a l’hora de fer els tràmits. Algunes de les oficines OAC ja compten amb aquestes figures i durant el mes de març s’incorporaran més a Tarragona, Manresa i l’OAC de Territori a Barcelona.

Pel que fa a les oficines OAC, s’establirà una xarxa troncal a totes les vegueries. Entre el 2025 i el 2027 es posaran en marxa sis OAC integrades noves, a Barcelona, l’Alt Pirineu, el Penedès, Puigcerdà i Lleida i se sumaran a les quatre que ja funcionen a Girona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Tarragona. Aquestes instal·lacions estan pensades per oferir un servei unificat on la ciutadania pot dur a terme els tràmits i les consultes en el mateix espai.

El Govern presenta l’Acord de Desplegament de la Transformació Digital a Catalunya
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram