Foto: Freepik

La Fundación 311 i la companyia Agbar han tractat aquesta setmana, en la jornada La Vanguardia Talks, l’aplicació de noves tecnologies en la gestió de l’aigua i els avantatges per evitar la sequera o, almenys, pal·liar-ne els seus efectes que tindrien els recursos digitals.

El fundador de la Fundación 311 i el director d’Operacions i Transformació Digital d’Agbar, Guillermo Pascual van coincidir a destacar que les solucions en línia són els recursos millor posicionats per tal de fer front a la crisi hídrica.

El canvi climàtic ha desencadenat una sequera que és previst que el 2030 afecti 120 països, amb la conseqüència que més de la meitat de la població mundial tingui problemes per accedir a aigua potable.

L’aplicació de les noves tecnologies permet fer una predicció regular i empetitir els problemes com les fuites d’aigua o les avaries en els sistemes de subministrament. En aquest sentit, i segons paraules de Guillermo Pascual, ens trobem en un procés de “transició hídrica” que haurà d’anar acompanyada d’una transformació ecodigital en la gestió de l’aigua.

La companyia ha desenvolupat una xarxa de hubs en què s’apliquen noves eines digitals i metodologies de treball

Agbar ha fet un pas endavant i pren part en programes de resiliència urbana en diferents ciutats europees. A més, ha desenvolupat una xarxa de hubs en què s’apliquen noves eines digitals i metodologies de treball.

Aquests hubs, anomenats Dinapsis, treballen amb algoritmes i dispositius que garanteixen el funcionament de les plantes i les xarxes de distribució de l’aigua i és previst que compti amb més de 20 centres arreu de l’estat a finals de 2022.

Cadascun d’aquests centres s’ha especialitzat en una problemàtica en concret però també ofereix solucions per a altres centres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram