El director d’Innovació en Intel·ligència Artificial de la Fundació i2CAT, Àngel Martín [Foto: I2CAT]

El director d’Innovació en Intel·ligència Artificial de la Fundació i2CAT, Àngel Martín, va exposar les característiques de l’ecosistema d’Intel·ligència Artificial a Catalunya i va parlar dels reptes d’una de les potes de la Digital Catalonia Alliance (DCA). Amb 179 empreses potencials, el sector IA en clau catalana viu un moment de creixement en què la seva implantació pren força dia rere dia.

Dins la Comunitat IA, s’observen sis eixos que compten amb instruments diferents per funcionar a un bon ritme. Un d’ells n’és l’ecosistema, que s’ha observat al detall i del qual se’n desprenen reptes diversos. “No hem de tenir por a la IA”, va demanar Martín, que va explicar que quantificar els seus beneficis i integrar-la amb altres components tecnològics serà la fórmula perfecta.

“La IA té un llarg recorregut a casa nostra”, va dir Martín, sobre el camí de la IA a Catalunya i la seva capacitat de progressió. Dins dels reptes a curt termini de l’ecosistema d’IA també sobresurt el de fer xarxa amb tots els actors implicats: “ens hem de conèixer tots per treballar plegats”.

La missió DCA ajudarà en aquesta tasca, i és que és una aliança que aglutinarà, donarà coneixement i guiarà els sectors econòmics digitals emergents.

Sobre els serveis que aquesta comunitat donarà a les empreses, particulars i actors implicats, estan quantificats en sis àrees: promoure la creació d’oportunitats de negoci; estimular la cooperació de les seves comunitats d’espais del treball; connectar l’ecosistema d’innovació i enfortir la relació entre els diferents agents; permetre l’accés al coneixement; donar suport en les necessitats de finançament dels membres de la DCA i fomentar la participació en esdeveniments de més notorietat. Aquest catàleg de serveis es combinarà amb una agenda d’actes que s’estrenarà el mes de gener de 2022 amb una jornada d’accés a fons de finançament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram