Anna N. Schlegel i Joan Mas, durant la ponència inaugural del AI & Big Data Congress [Foto: CIDAI]

La vicepresidenta de Producte, Mercats internacionals i Globalització de Procore, Anna N. Schlegel ha assegurat que “les dades són l’or de les empreses perquè ajuden a deduir per on anar i a on invertir” perquè “la Intel·ligència Artificial és l’única manera per poder accelerar-ne la comprensió”. Ho ha dit durant la ponència inaugural de l’AI & Big Data Congress que té lloc a Barcelona.

L’impacte de la Intel·ligència Artificial passa per la col·laboració entre empreses, universitats i ONGs, per tal d’avaluar conjuntament “les dades i la informació més ràpidament i per assolir els seus objectius”, ha subratllat l’empresària d’Olot, qui a finals de 2020 va ser reconeguda com a dona més influent del món en l’àmbit de la tecnologia.

“Qui pugui tenir accés a les dades de manera automatitzada, podrà prendre les millors decisions, arribar al mercat més ràpidament, col·laborar en patents mundials i resoldre problemes més fàcilment”, ha refermat. En aquest sentit, ha afegit que “les aliances que es basin en les dades trobades més ràpidament i els equips que donin la informació més creïble són els que guanyaran”.

Per això, segons Schlegel, “qui pugui aixecar aquests equips àgils de dades, qui hi pugui tenir accés de manera automatitzada, podrà prendre les millors decisions, arribar al mercat més ràpidament, col·laborar en patents mundials i resoldre problemes més fàcilment”.

Durant la ponència inaugural, el director del congrés i del Centre of Innovation fot Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI), Joan Mas ha acompany Schlegel. Per a Mas, la incorporació d’analítica de dades i la Intel·ligència Artificial “és una palanca de millora de la rendibilitat al permetre transformar la manera d’executar determinats processos i també ofereix a les empreses l’oportunitat de predir escenaris futurs i, per tant, anticipar-se a reptes o problemàtiques específiques”.

El lideratge des de Catalunya

També hi ha hagut les intervencions del director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat, Daniel Marco, qui ha assegurat que “Catalunya té les capacitats per liderar el desenvolupament i l’adopció de la intel·ligència artificial a Europa. Disposem d’un fort ecosistema d’universitats, centres d’innovació i empreses especialitzades que creix any rere any, atraient inversions internacionals i generant un elevat impacte econòmic al país”.

El president d’Eurecat, Xavier Torra, durant la seva intervenció al congrés [Foto: CIDAI]

Segons el comissionat d’Innovació Digital, Bústia Ètica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, “cal fer servir el potencial que té la IA i el Big Data per impulsar una administració proactiva a l’hora de prestar serveis públics i de relacionar-se amb la ciutadania. Tanmateix caldrà fer-ho incorporant la dimensió ètica, la no-discriminació i la garantia de la privacitat i els drets digitals”.

D’acord amb el president d’Eurecat, Xavier Torra, “estem en un moment en què la Intel·ligència Artificial comença a ser útil per als processos de negoci i no són només les grans companyies les que veuen resultats. Podem parlar de petites i mitjanes empreses que estan incorporant la Intel·ligència Artificial en els seus processos productius, amb un retorn molt important en termes de competitivitat”.

La primera jornada de l’AI & Big Dat Congress ha tractat sobre els principis ètics pels quals vetllar en aplicació de solucions d’Intel·ligència Artificial per part d’empreses i organitzacions, així com la IA i el seu potencial a l’hora de definir solucions per al bé comú.

Una setantena d’experts han participat en la primera jornada d’un congrés que ha tingut com a fil conductor els principis ètics pels quals cal vetllar en l’aplicació de solucions d’Intel·ligència Artificial. L’AI & Big Data Congress l’organitza el CIDAI, amb la coordinació d’Eurecat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram