Foto: Marta Casado Pla / ACN

Barcelona ha triplicat la inversió en el sector digital en l’últim any i continua com a tercera ciutat d’Europa escollida pels emprenedors de tot el món a l’hora de muntar un negoci. “Malgrat les declaracions sobre la decadència de la ciutat, nosaltres ho veiem amb molta més il·lusió. Barcelona té el dret i l’obligació de mirar a aquest futur amb optimisme”, ha assegurat el president de Tech Barcelona, Miguel Vicente, en el marc del Tech Spirit.

L’esdeveniment ha tornat a obrir les portes i ha apel·lat a la col·laboració públic – privada en un moment “dolç” per a la ciutat. En aquest sentit, Vicente ha reclamat un “pla integral” de suport al sector tecnològic i un pla de formació professional dedicat exclusivament al sector.

“Barcelona continua liderant l’atracció de talent i inversions al sud d’Europa”, ha assegurat el president del Tech Barcelona en declaracions a l’ACN. Malgrat les declaracions sobre la “decadència i la pèrdua de lideratge” de la ciutat, el portaveu de l’associació s’ha mostrat “optimista” i ha assegurat que la capital catalana ha mantingut “intacta” la capacitat per atraure talent en el darrer any.

“Estem en la millor posició per aprofitar la revolució digital sense precedents que estem vivint”, ha manifestat.

Una ‘pla integral’ de suport al sector

Per mantenir aquest lideratge, Tech Barcelona ha reclamat a les administracions un “pla integral” de suport al sector tecnològic, així com un pla de formació professional específic. D’aquesta manera, l’associació pretén donar una sortida als joves a l’atur i, al mateix temps, satisfer la necessitat de personal d’aquest sector a través de la formació de nous professionals.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat la formació, l’atracció i la retenció de talent com un dels grans reptes de la ciutat i ha assegurat que les polítiques en aquest àmbit són “claus” per tenir un ecosistema “potent” a la capital catalana.

De fet, el consistori ha posat en marxa el ‘Barcelona Welcome Desk’, una “mena de finestreta única” per concentrar els 24 tràmits que han de fer les persones estrangeres que arriben a Barcelona amb l’objectiu de facilitar-los l’establiment a la ciutat.

Collboni ha assegurat que la capital catalana viu actualment un moment “d’eufòria” i ha afirmat que el futur de la ciutat és “brillant”. “Ho tenim tot perquè ens vagi bé. Si alguna cosa no ens surt bé, és perquè ens compliquem”, ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que Barcelona té la tecnologia, la connectivitat, el talent, els centres de recerca, el teixit econòmic i la col·laboració públic – privada, entre altres aspectes. “Jo crec que és un moment dolç”, ha afirmat.

El director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat, Lluís Juncà, ha situat la col·laboració públic–privada com un dels grans reptes per a Catalunya i ha reclamat a les institucions, organitzacions i empreses “cooperar al servei de l’impacte”. “El repte que tenim és conèixer-nos i aliar-nos per aconseguir que les empreses creixin”, ha assegurat.

Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Tech Spirit aspira a mantenir el lideratge

L’esdeveniment es fa aquest dilluns i aquest dimarts a la Llotja de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona i té més de 5.000 persones inscrites.

Entre els 150 ponents, hi ha el conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción; el responsable d’innovació de Novartis, César Velasco, o el conseller delegat i cofundador d’Holaluz, Oriol Vila.

Aquesta és la segona edició de l’esdeveniment. La primera, celebrada a finals de febrer de 2020, va ser una resposta a la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) i el 4YFN per la pandèmia i va fer una crida a mantenir la unitat per la capitalitat tecnològica de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram