
[Foto: Muja Ahhan a Unsplash]
L’arribada de multinacionals com T-Systems, getronics o aDvens són la punta d’un iceberg que es completa amb la presència de companyies com CISCO, IBM i Microsoft. Però alhora, Catalunya és present en una dotzena d’estudis de grau, màster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat i en una cinquantena d’estudis de formació professional. En clau catalana, l’aportació es vehicula a través de centres com i2CAT, Eurecat, el Centre de Visió per Computació (CVC), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.
A Catalunya, el sector de la ciberseguretat genera uns 1.200 milions d’euros de negoci i creix un 16% respecte de les xifres del 2022, quan es van registrar els darrers números. Amb tot, és la xifra més alta de la sèrie històrica i descriu un sector format per 516 empreses catalanes. En els darrers cinc anys ha crescut un 50% i ja genera 9.458 llocs de treball qualificats.
La majoria de les empreses de ciberseguretat de Catalunya són petites i mitjanes (85,3%), mentre que el 27,5% exporten els seus serveis.
Uns deu milions d’euros, la inversió de Catalunya el 2022 en ciberseguretat