Els guanyadors de la sisena hackató CASSINI a Castelldefels [Foto: IEEC]

La hackató CASSINI ha premiat els tres projectes que han respost millor al repte “Com pot beneficiar la tecnologia espacial de la UE al desenvolupament internacional i l’ajuda humanitària?”. Es tracta dels projectes Cognitum, Wipass & Laia i Tom-Sat, qui han rebut els premis del jurat en la sisena edició d’aquesta competició, promoguda per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Fundació KIMbcn, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Airbus, Open Cosmos, l’escola EETAC de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Campus UPC del Baix Llobregat hi ha col·laborat.

La hackató CASSINI ha tingut lloc al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels, però alhora s’ha celebrat a onze indrets d’Europa, on els participants han treballat plegats per donar resposta al repte que plantejava l’organització.

A Castelldefels, els participants han treballat durant dos dies, després de la rebuda per part dels organitzadors i amfitrions i de configurar els grups de treball i sota el lema “Espai per al desenvolupament internacional i l’ajuda humanitària”. Els participants han pogut utilitzar dades de satèl·lits EUSpace, que els han ajudat a encarar reptes com el de donar suport al desenvolupament sostenible de les infraestructures; reforçar la seguretat alimentària i l’accés a l’aigua potable i entendre les migracions forçoses. Durant tot el procés de treball, han comptat amb el suport dels mentors de les diferents empreses que hi han participat.

Cognitum ha estat la guanyadora de l’edició celebrada a Castelldefels, Wipass & Laia la segona i Tom-Sat la tercera i totes elles rebran paquets de mentoria per a ajudar-los a desenvolupar les seves idees. Com la millor classificada, Cognitum podrà accedir al programa de mentoria CASSINI Mentoring.

La iniciativa CASSINI premia cinc solucions que conjuguen el sector espacial amb el financer
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram