[Foto: Eurecat]

La tercera edició del Congrés Eurecat arribarà a Barcelona fent una mirada cap a l’any 2035 i a l’escenari que es planteja, ple de noves tecnologies i amb l’ètica en el seu ús com la gran batalla. Aquesta cita coincideix amb el desè aniversari del centre i se celebrarà a l’Aula Magna Campus Nord IESE Barcelona el dimecres 11 de juny.

L’objectiu és aplegar veus expertes que siguin capaces d’analitzar i identificar estratègies d’innovació tecnològica per donar resposta als grans reptes de la indústria i de la societat a llarg termini. Per això, aquesta trobada mirarà cap  al 2035 i com evolucionarà aquesta dècada en clau digital. El Congrés Eurecat posarà l’accent en la salut i el benestar dins d’un món canviant i amb l’ajuda de tecnologies disruptives com la intel·ligència artificial, els ordinadors quàntics i la robòtica.

El tercer congrés Eurecat se celebrarà l’11 de juny i comptarà amb dos blocs i tres ponències

En primer lloc, tindrà lloc la ponència “10 anys innovant pel bé comú”, amb el rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi i Mas; la vicepresidenta de Grup Carinsa, Denia Martínez; el director d’Innovació i Transformació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya, Jordi Aguasca; el director de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Emilio Palomares, i el CEO de NEOS Surgery, Lluís Chico. Tot seguit, tindrà lloc la sessió ‘Preparant el futur’, amb la fundadora i CEO de Futurity Systems, Cecilia Mosze Tham, que mostrarà les eines per planificar a llarg termini.

El segon bloc debatrà el futur en l’àmbit de la salut i el benestar al llarg de la vida, amb la innovació com a aliada per impulsar la proactivitat, l’eficiència, la sostenibilitat i la personalització del sistema. La taula estarà moderada pel director de Tecnologies de la Salut d’Eurecat, Felip Miralles, i comptarà amb la directora assistencial i codirectora de l’Institut Guttmann, Montserrat Bernabeu; la CEO d’Onalabs, Elisabet del Valle; el CEO d’Avinent, Albert Giralt; el director de Fundació TIC Social i Salut, Joan Guanyabens, i el cap de Secció de Neurologia-Unitat d’Ictus de Vall d’Hebron, Carlos Molina.

El congrés acabarà amb una sessió dedicada a la nova era digital, la qual se centrarà en el creixement de tecnologies disruptives com la computació quàntica, la robòtica i la intel·ligència artificial, així com les claus per aplicar aquests nous paradigmes a l’empresa i la societat. Aquest bloc estarà conduït pel director de la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada d’Eurecat, Xavier Domingo, i comptarà amb la participació del director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), Demetri Rico; el professor d’investigació ICREA i cap del Grup de Teoria d’Informació Quàntica de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), Antonio Acín; la directora del Centre Internacional de Quàntica de Fujitsu, Almudena Justo Martínez, i la directora d’Innovació de Qilimanjaro Quantum Tech, Eva Martín Fierro.

El segon congrés Eurecat: la tecnologia com a línia mestra de la competitivitat europea
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram