Visitants al Barcelona Deep Tech Summit [Foto: Barcelona Deep Tech Summit]

El congrés Barcelona Deep Tech Summit ha aplegat més de 2.500 persones i ha doblat les xifres d’assistència respecte de l’edició passada. Més de 70 experts i 47 start-ups s’han reunit a la capital catalana, on s’han tractat les solucions per combatre els reptes actuals, com la transició energètica, la construcció sostenible, la captació de dades a l’espai o la robòtica. Alhora, s’ha premiat AEInnova com la millor empresa emergent Deep Tech 2024 per la seva aposta a reduir l’impacte ambiental de les indústries d’una demanda energètica alta.

El lliurament del premi a AEInnova s’ha celebrat en l’últim dia de congrés. AEInnova, sorgida del departament de Microelectrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va ser fundada per diferents investigadors amb doctorat en Microelectrònica, Telecomunicacions i Energia. La seva missió és transformar les indústries amb una demanda energètica alta en els sectors més digitals i sostenibles i ho fa amb el menor impacte possible. A més, és considerada pionera i clau en la Unió Europea amb sensors IoT autònoms.

El Barcelona Deep Tech Summit ha subratllat les dades del sector a Catalunya i a l’estat. D’entrada, Catalunya concentra 340 de totes les start-ups de deep tech de l’estat i creix un 6% respecte al 2022. A més, donen feina a 2.735 persones i generen 166 milions d’euros en ingressos, xifres que també han augmentat respecte a l’any anterior.  Alhora, Barcelona és considerada el primer hub a Europa quant a finançament captat per start-ups Deep tech, per davant de Copenhaguen, Madrid o Amsterdam.

Catalunya concentra la major part d’empreses deep tech de l’estat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram