La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany [Foto: Govern]

El Congrés de Competències Digitals ha celebrat la seva tercera edició, en què ha posat en relleu la transformació tecnològica de sectors com el de l’educació i el sanitari, i ha reunit més de 150 assistents al Cibernàrium de Barcelona i 440 seguidors en línia.

Els participants del congrés han conclòs que cal un model digital més ètic i inclusiu per tal de reforçar el procés de digitalització que estan vivint molts sectors, mentre que la ciutadania ha de ser al centre dels processos de presa de decisions.

Pel que fa a les temàtiques, s’han dividit les intervencions en “Experiències governamentals i ciutadanes en competències digitals”, “Experiències ètiques en capacitació digital” i un darrer bloc tractant les bones pràctiques i accions destinades a garantir una equitat digital real entre la ciutadania.

La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, ha destacat el creixement d’acreditacions de competències digitals en tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, ha lloat la celebració del tercer congrés i ha demostrat el seu bon estat de salut presentant el nou test que mesura el grau de competències digitals, que ha estat elaborat per Barcelona Activa.

En clau universitària, la nova vicerectora d’Ordenació i Qualitat Acadèmica de la Blanquerna – Universitat Ramon Llull, Elisabet Golobardes, ha insistit en la importància que existeixin iniciatives en l’àmbit de les competències digitals de la ciutadania en general i que lluitin contra l’exclusió digital.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram