Núria Espuny i Ruth Molina, en el XI Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics [Foto: Generalitat]

El Decret d’Administració digital de la Generalitat ha estat reconegut com la millor adaptació a les normatives d’administració electrònica pels premis del Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics (CNIS). Aquests guardons distingeixen la innovació a les administracions públiques de l’estat espanyol.

El premi l’han recollit la directora general d’Administració Digital, Núria Espuny Salvadó, i Ruth Molina Chércoles, experta en Polítiques de Govern electrònic, durant la cloenda del XI Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics, celebrat a Madrid el 25 i 26 de novembre.

Segons Núria Espuny Salvadó, el decret d’Administració digital és fruit de “la intel·ligència col·lectiva i el treball transversal, multidisciplinar i de cocreació amb tots els òrgans implicats en el desplegament de l’administració digital”.

En aquest sentit, ha volgut agrair la feina de totes les persones i els equips que han col·laborat, tant en l’etapa anterior, com en l’actual, per dotat l’Administració de la Generalitat d’aquesta norma pionera, que és l’instrument clau per desplegar i vertebrar una nova manera de prestar serveis públics i un canvi del model de relació amb la ciutadania, de forma digital i innovadora.

Persones, dades, processos i tecnologia

El decret d’Administració digital, aprovat l’agost de 2020, regula i ordena el desplegament del model d’Administració digital de la Generalitat de Catalunya, que es fonamenta en quatre pilars bàsics: persones, dades, processos i tecnologia.

El text normatiu defineix l’estructura organitzativa d’aquest nou model d’administració, n’estableix les particularitats del règim jurídic i determina els instruments necessaris per implementar-lo.

També fixa els principis que han de regir l’Administració digital, que són la proactivitat i personalització en la prestació de serveis públics digitals, la participació, la inclusivitat, la qualitat i la confiança, amb la premissa de la innovació constant.

Una de les disposicions més innovadores del decret d’Administració digital és la regulació, única a l’estat espanyol, d’un model propi de govern de les dades. Aquest model té com a objectiu l’organització transversal de totes les dades que l’administració disposa de la ciutadania per tal d’assolir la màxima eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis públics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram