D’esquerra a dreta, Ramón Torrecillas, José María Martell i Josep Colomé [Foto: CSIC]

El Phi-LabNET Spain Barcelona, el nou projecte de l’Agència Espacial Europea (ESA) i el qual lidera l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), ha presentat la primera convocatòria de finançament de projectes. En aquesta sessió, ha reunit representants d’empreses i entitats del sector espacial que han rebut informació sobre les possibilitats que ofereix el Phi-LabNET Spain Barcelona quant a donar suport a projectes innovadors i disruptius en l’àmbit de les tecnologies espacials i la seva aplicació per impulsar la resiliència climàtica.

El vicepresident d’Investigació Científica i Tècnica del CSIC, José María Martell, el director general de la Fundació General CSIC, Ramón Torrecillas, i el director de l’Àrea de promoció del sector espacial de Catalunya de l’IEEC, Josep Colomé, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta jornada.

Els projectes PhiLabNET de l’ESA  tenen com a objectiu crear una xarxa dinàmica de laboratoris arreu d’Europa que se centri en la innovació disruptiva i la qual pugui ser traslladada al mercat. Amb tot, la missió és accelerar el futur de l’observació de la Terra a partir d’innovacions que transformin o creïn teixits industrials a través de les noves tecnologies. La fita és, doncs, reforçar la competitivitat en el sector productiu i la investigació europea i convertir Europa en el líder mundial d’aquest àmbit.

L’ESA finançarà la meitat del projecte Phi-LabNET Spain Barcelona, el qual tindrà una durada de sis anys i s’articularà a través de diferents convocatòries orientades a finançar projectes innovadors. El Phi-LabNET Spain Barcelona es va presentar el passat mes d’octubre durant el Congrés NewSpace, que va celebrar-se a la capital catalana.

Barcelona lidera un projecte per a la recerca de solucions espacials en l’àmbit del canvi climàtic
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram