Acciés a l’IOT Solutions World Congress al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona [Foto: Aina Martí / ACN]

El saló ‘IOT Solutions World Congress’ i la fira ‘Integrated Systems Europe’ (ISE) tenen previst repetir a partir d’ara la celebració conjunta dels dos esdeveniments. Ambdues cites han compartit dates i espais aquesta setmana als pavellons de la Fira de Barcelona amb unes xifres d’assistència i activitat que el director de l’IOT, Roger Bou, veu amb optimisme.

L’aliança entre els dos esdeveniments permetrà sumar esforços i públics per “reimaginar la digitalització” unint l’audiovisual amb les grans innovacions de la indústria de la intel·ligència de les coses (IoT), com la ciberseguretat o el “metavers industrial”, segons l’ACN.

Si bé l’IOT va tenir 16.000 visitants en l’última edició, que es va fer l’octubre del 2019, aquest any el congrés espera que la coincidència amb l’ISE ajudi a tancar una bona xifra de participants però també a atraure un perfil diferenciat i de qualitat, gràcies a l’impuls del saló audiovisual més gran del món. Després de l’èxit dels primers dies, la direcció ja ha decidit que aquesta sinergia es repeteixi i que l’IOT vagi de bracet de l’ISE també l’any que ve.

“És el primer any que ho fem amb l’ISE. La idea de l’ISE i nostra és continuar amb aquesta estratègia, fent els esdeveniments junts. Els dos estem reimaginant la digitalització des de dos enfocaments diferents, i, per tant, sumem molt”, destaca Bou. A parer seu, si bé l’ISE se centra en l’audiovisual i les pantalles, l’IOT es focalitza en la digitalització i la seguretat en sectors com la salut, la mobilitat o l’energia. “Junts sumem”, apunta el director, que assenyala que hi ha visitants que valoren poder acudir a les dues cites de forma simultània.

Entre les tendències d’enguany, destaca l’auge del “digital twin”, també denominat “metavers industrial”

Entre les tendències d’enguany, Bou destaca l’auge del “digital twin”, també denominat “metavers industrial”. “Permet digitalitzar una fàbrica de manera que tu puguis actuar a l’entorn digital, i això passi al món real”, explica el responsable del saló. Aquest sistema de digitalització i control a distància aplicat a gran escala té múltiples aplicacions, des del control d’oficines o factories fins a la coordinació de l’enllumenat “intel·ligent” d’una ciutat.

Tanmateix, aquest nivell d’automatització massiu posa de relleu un altre dels elements “clau” del saló d’enguany. “En el moment que tots els edificis de la Generalitat -per exemple- puguin estar digitalitzats i algú pugui controlar de forma digital tot el que hi passi un ciberatac seria molt més crític que ara”, detalla. És per això que l’esdeveniment ha acullit també una nova edició del Barcelona Cybersecurity Congress.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram