[Foto: Domenico Loia a Unsplash]

L’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha fet públic l’informe comparatiu sobre l’adopció de l’administració digital i el compliment de la Llei de Transparència, el qual es basa en dades obertes i es dissenya cada any. Amb aquest estudi, demostra que el model català d’administració digital és al capdavant de la transformació digital dels ajuntaments de l’Estat.

Durant el 2023, els consistoris catalans han registrat un ús dels serveis digitals superior al de la resta de l’Estat,  pràcticament el doble. Així, el nivell d’ús dels serveis d’autenticació respecte al valor òptim arriba al 58% a Catalunya i al 31% a la mitjana estatal. A més, tots els ajuntaments catalans registren, com a mínim, un tràmit digital, sigui quina sigui la mida de la ciutat o el poble i els seus habitants. Aquesta diferència s’explica, segons l’AOC, perquè compten amb una oferta de serveis digitals més àmplia i s’adapta millor a les necessitats dels usuaris.

Quant a la Llei de Transparència, l’enquesta que ha fet la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) detalla que els ajuntaments de Catalunya tenen 48 punts, els quals contrasten amb els 24 de mitjana de la resta de l’Estat. Aquesta diferència és, actualment, del 101%.

Catalunya també destaca pel percentatge d’ús dels serveis d’interoperabilitat, el qual és del 41%, i per la quantitat de contractes que es tramiten electrònicament. La dada és que el 94% de les licitacions es fan d’aquesta manera i que el 87% dels consistoris han fet servir el perfil del contractant.

El projecte ATENEA, d’intel·ligència artificial, s’estén en quinze ajuntaments catalans
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram