Foto: Pexels

Un grup de mestres de 17 centres del Tarragonès i del Baix Camp s’han reunit en la tercera sessió formativa del projecte “[A]Intelligenz: La intel·ligència artificial a l’educació: adquisició de competències digitals avançades per l’alumnat i professorat en centres d’ educació primària i secundària”, un projecte on l’eina d’Intel·ligència Artificial xat GPT té un pes significatiu. El professorat ha tractat i debatut la manera per detectar si els treballs que presenten els alumnes són originals o són un plagi.

En la jornada de la setmana passada, la professora de la Universitat Rovira i Virgili Mar Camacho va ser l’encarregada de presentar el projecte que lidera i que finança el Consell Social de la universitat mitjançant els Ajuts Ponts. Durant dos cursos, les sessions comptaran amb experts d’àmbits diferents àmbits que capaciten el professorat de les etapes d’educació infantil i primària i secundària per a l’adquisició de les competències necessàries per treballar el pensament computacional.

Aquesta és una competència que han d’assolir els alumnes i que s’inclou en els currículums d’aquestes franges i suposa el coneixement previ a la IA. El pensament computacional és un procés mental pel qual es busquen solucions a problemes de solució oberta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram