La responsable de negoci de l’equip de manufacturing d’Eurecat, Eva Fité, a Advances Factories [Foto: Espai Mèdia]

La robotització i l’automatització dins el procés de producció del sector de la confecció de peces de roba han arribat per quedar-s’hi i ajudaran a millorar-ne la flexibilitat, obtenir una major qualitat amb menys impacte sobre el medi ambient i millorar la productivitat de les pimes d’aquest sector.

El centre tecnològic Eurecat ha presentat a l’Advanced Factories el projecte Fashionaut dedicat a automatitzar el control de qualitat de les peces de roba a partir d’un nou sistema de visió artificial. Encara en procés de prova pilot, és previst que les empreses del sector l’apliquin per als seus negocis.

Aquest projecte es duu a terme a través de les unitats de robòtica i automatització i functional textiles Fitex i té com a fita donar impuls de la indústria 4.0 en el sector tèxtil gràcies a la robotització i l’automatització de la confecció per a petites i mitjanes empreses. Fashionaut té la col·laboració del Clúster Català de la Moda (MODACC) i les empreses Escorpion i Gavi Punt. Fashionaut, i està finançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme,

Encara en procés de prova pilot, és previst que les empreses del sector l’apliquin per als seus negocis

La responsable de negoci de l’equip de manufacturing d’Eurecat, Eva Fité, ha explicat a Espai Mèdia que es tracta “d’un procés manual, molt rudimentari, amb molts errors, i s’ha automatitzat per tal d’avaluar les peces. A partir de les dades es poden fer moltes més coses”.

Sobre la seva aplicació en el mercat real, ha avançat que Fashionaut “estarà al mercat aviat, perquè està fet en col·laboració amb el Clúster MODACC i moltes empreses d’aquest grup hi estan participant per aplicar-ho en els seus negocis”.

El projecte Fashionaut dedicat a automatitzar el control de qualitat de les peces de roba [Foto: Espai Mèdia]

L’àmbit de la moda a Catalunya està format per tres tipus de negoci, que són el tèxtil, la pell i el calçat i la joieria i la bijuteria. Del 100% dels productes, el 80% correspon al tèxtil, el segment que aporta més a la facturació catalana. El 43% d’aquestes empreses són productores, mentre que la resta són empreses de marca o distribució.

Segons les últimes dades de l’Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda, les 150 empreses que es comptabilitzen en aquest sector ocupen uns 8.000 professionals i una facturació agregada de més de 2.000 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram