
[Foto: UOC]
La data d’inici de l’IN2TIC serà l’1 de gener de 2026 i tindrà una durada de 60 mesos. Durant aquest període, atraurà 24 investigadors predoctorals d’arreu del món, els quals duran a terme una estada formativa de 36 mesos per convertir-se en investigadors i investigadores capaços de gestionar reptes complexos relacionats amb l’impacte de les TIC en l’àmbit social, econòmic, polític i cultural.
Així, se centra en la interdisciplinarietat com a pilar fonamental de la investigació i promourà col·laboracions internacionals i intersectorials. L’objectiu d’IN2TIC és formar una nova generació d’investigadors capaços d’entendre, analitzar i avaluar l’impacte de les TIC en els àmbits com l’economia, la salut, l’educació i la política.
Aquest programa compta amb el suport d’onze institucions associades, així com set universitats i quatre empreses tecnològiques, per facilitar la transferència de coneixement entre el sector acadèmic i el món empresarial. Pel que fa a les universitats col·laboradores, són l’Institut Alexander von Humboldt per a Internet i la Societat (Alemanya); la Universitat Estatal de Groninga (Països Baixos); l’Institut Politècnic de París (França); la Universitat de Cardiff (Regne Unit); la Universitat Concòrdia (Canadà); i la Universitat de Miño (Portugal).
La Taula del Tercer Sector Social i la UOC impulsen un índex de bretxa digital a Catalunya