Foto: Freepik

La Fundació i2CAT ha començat a caminar dins la xarxa AccessCat, una agrupació d’R+D+I que pretén dur a terme programes de valorització i transferència de resultats de recerca en accessibilitat a la informació i la comunicació. Finançada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, està integrada per dotze grups de recerca de vuit institucions diferents, amb 175 investigadors, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) n’és el centre coordinador.

Així com el grup de recerca Media Internet de la Fundació i2CAT, la resta d’actors que integren la Xarxa AccessCat són els grups TransMedia Catalonia i AFIN, de la UAB; els grups de recerca CLiC i DIDPATRI de la Universitat de Barcelona; els grups de recerca GTI, TALN i TRADILEX de la Universitat Pompeu Fabra; el grup de recerca QURBIS de la Universitat Politècnica de Catalunya; el grup de recerca en Llengua i Tecnologia de la Universitat Rovira i Virgili; el grup de recerca NODES de la Universitat Oberta de Catalunya i el grup de recerca TRACTE de la UVic.

El grup Media Internet de la Fundació i2CAT participarà, d’aquesta manera, en un projecte similar a l’ImAc, emmarcat en la convocatòria Horizon 2020 i que va coordinar a Europa i en què va desenvolupar el primer reproductor per a vídeo 360º accessible i distribuït en recurs obert. Dins de la xarxa AccessCat, compartirà els aprenentatges que va assolir d’ImAc, ara enfocats en els nous objectius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram