Estand de Catalunya a l’ISE 2025 [Foto: i2CAT]

L’Integrated Systems Europe (ISE) és a l’equador de l’edició 2025 i les empreses catalanes, 85 en total, segueixen ensenyant les seves millors gales en un mar de conferenciants, ponents, companyies internacionals i tendències tecnològiques que avancen a un ritme frenètic. La vuitantena de companyies catalanes representen la millor xifra de la història, un percentatge del 8% superior al del 2024, i han convertit Catalunya en la cinquena regió amb més representació, per darrere  de la Xina, Alemanya, els Estats Units i el Regne Unit.

La creativitat i la tecnologia han demostrat que poden caminar juntes i les companyies establertes a Catalunya ho han corroborat. D’aquestes, 32 comparteixen ubicació al Catalonia Pavilion, al bell mig de l’ISE i situat en una zona de pas on és inevitable aturar-se. La pantalla corba presideix l’estand preparat per ACCIÓ i l’Institut Català de les Empreses Culturals i suposa la porta d’entrada a les capacitats catalanes en el sector audiovisual.

L’ISE 2025 compta amb la presència de 85 empreses catalanes, la xifra més alta de la història

El tret comú de la presència d’aquestes companyies és el teixit d’enllaços, oportunitats i possibilitats que s’obre a partir de l’ISE. Playmodes és una de les empreses que hi participa i s’ha especialitzat en la recerca audiovisual, fent sinestèsies entre la imatge i el so i mappings. Tot i que el 80% del seu negoci és a l’exterior, el responsable de software i tècnica, Eduard Frigola, explica a Espai Mèdia que l’ISE “és un lloc molt interessant per veure què es mou dins la indústria i quines coses peculiars, com les nostres, s’estan fent”.

Catalunya és la cinquena regió amb més representació a l’ISE [Foto: Maria Cerezuela / Espai Mèdia]

Marc Virgili, el project manager d’EGMStudio, coincideix a destacar que ser en el saló suposa “una oportunitat per veure què fan les noves empreses i ens ajuda a donar-nos a conèixer a potencials clients”. Aquest és el segon any que participen en l’ISE i destaquen la ubicació de l’estand català com un punt fort. EGMS s’ha especialitzat a crear continguts a partir d’imatges 3D i treballa amb grans empreses com SEAT o Cupra.

Com totes les fires d’intercanvi de contactes i coneixements, l’ISE significa una oportunitat d’or per atraure nous clients. En el cas del centre de recerca i2CAT, qui ha presentat fa poc una tecnologia d’holoportació, aprofita l’ISE 2025 per oferir-la a potencials socis i companyies interessats. El director de màrqueting, tecnologia i coneixement, Miquel Àngel Pérez, admet que “l’ISE ens obre moltes possibilitats” per presentar aquesta proposta tecnològica. I tot i que també participarà en el Mobile World Congress, diu que l’Integrated Systems Europe “encaixa amb la nostra capacitat sobre les tecnologies mèdia” i que els ajudarà a buscar nous casos d’ús de les seves propostes.

i2CAT és una de les 32 empreses participants de l’estand de Catalunya [Foto: i2CAT]

La companyia barcelonina Watchity s’encarrega de fer producció audiovisual, a petita i gran escala, i ofereix solucions visuals per a les demandes dels seus clients. Habitual de l’ISE en els darrers anys i amb només deu anys de vida, ha començat a connectar amb altres companyies i clients futuribles. La responsable de branding, producció de xarxes socials i web, Mireia Álamo, ha reconegut que “ens alegra molt ser aquí, perquè les empreses petites ens donem a conèixer i és molt interessant descobrir aquelles que ens inspiren”.

L’ISE aspira a convertir-se en un congrés equiparable al Mobile World Congress. Reconegut com el germà petit, les previsions apunten que trencarà tots els rècords i que tornarà a  situar Barcelona en l’epicentre. A mitjana escala, però amb aspiracions de seguir creixent, les companyies catalanes s’han fet un lloc en aquest ecosistema i la creativitat feta a Catalunya apareixerà, ben segur, en els resums d’aquesta vint-i-unena edició.

Catalunya portarà més de 30 empreses a l’ISE 2025
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram