El conseller Albert Dalmau i Mike Blackman [Foto: La Nit]

L’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (Coeinf) ha celebrat la 30a edició de la Nit de les Telecomunicacions, una jornada en què s’ha reunit el millor talent tecnològic català i arribat d’arreu. Amb set categories, també ha aprofitat per celebrar les tres dècades de vida d’aquesta nit.

El director associat del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Josep Maria Martorell, ha rebut el Premi d‘Honor per la seva trajectòria en la direcció  d’institucions dins l’àmbit acadèmic i científic i el seu paper en el foment del BSC-CNS com a centre líder a Europa. Pel que fa al premi d’honor, el jurat ha triat Mike Blackman, el CEO del saló International System Europe (ISE), per la seva contribució a fer de Barcelona una ciutat referència internacional en tecnologies audiovisuals i traslladar-hi l’ISE el 2021.

Com a personalitat destacada, el Premi Salvà i Campillo ha anat a parar a la directora del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Ana Pérez Neira. Impulsora de l’Escola de Doctorat de la UPC, la seva trajectòria i investigació se centra en el processament de senyals per a comunicacions, amb focus en les comunicacions per satèl·lit. El premi Joan Clarke al CIO destacat ha estat per a Rosa Maria Cortada, d’Oxfam-Intermon i amb una experiència de més de trenta anys i compromesa amb el desenvolupament de les dones en diferents àmbits.

Josep Maria Martorell i Mike Blackman s’han endut els guardons més destacats de la 30a Nit de les Telecomunicacions

La periodista Mariola Dinarès, creadora del programa Popap, ha estat distingida amb el guardó a la comunicació i la divulgació de les TIC, com a divulgadora tecnològica i per donar visibilitat a les noves tecnologies amb una visió optimista. La 30a Nit de les Telecomunicacions també ha premiat el talent jove i en aquest cas ha estat per a Lucia Pallarès, estudiant d’Enginyeria Informàtica i Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des d’on ha guanyat una de les 40 beques de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers.

El guardó Salvà i Campillo a l’emprenedoria ha anat a parar a l’empresa LuxQuanta, qui desenvolupa i comercialitza sistemes de criptografia quàntica dissenyats per a una fàcil implementació. I el Club de Dones Politècniques ha rebut el premi Alan Turing al compromís social pel seu esforç a reduir l’escletxa de gènere en el sector de l’enginyeria.

Foto final amb tots els premiats [Foto: Telecos.cat]

En paral·lel, s’han lliurat dos premis proposats per Telecos.cat i Coeinf. En el cas del primer, ha reconegut la directora dels serveis TIC del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), Caterina Parals, i la cap de comunicacions del CSUC, Maria Isabel Gandia. La seva contribució en la creació i la consolidació de l’Anella Científica i el CATNIX com a estructures científiques i tecnològiques del país ha estat decisiva en aquest lliurament. En el segon cas, el cap de sistemes i comunicacions de l’Ajuntament de Santiago de Compostela i president del Consell General de col·legis professionals d’enginyeria informàtica d’Espanya, Fernando Suárez, ha estat premiat per la seva defensa i el reconeixement de la professió d’enginyeria informàtica.

Josep Casanovas, premi d’Honor en la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram