JuliaART presenta a Granollers una exposició inèdita a Catalunya [Foto: Cedida]

L’artista de Granollers Julia Moreno, coneguda com a JuliaART, presentarà el dissabte 16 de desembre al Museu de ciències Naturals de Granollers l’exposició L’art del cosmos (El cosmos se hizo arte), la mostra sobre astronomia més gran de Catalunya i que mai s’ha pogut veure. A Espai Media, JuliaART exposa com ha preparat un recull d’obres que va començar a pensar ja fa vuit anys.

JuliaART es defineix com a artista visual del cosmos i el seu lligam amb l’espai arriba arran de les representacions artístiques de fotografies dels telescopis, la NASA i els astrofotògrafs. Fa uns vuit anys, va entrar en el món de l’art dedicat a l’espai i hi ha trobat una motivació molt forta: “només diré que el telescopi Hubble va tenir la culpa, la primera imatge que vaig veure va ser la nebulosa d’Orió”, explica.

La mostra L’art del cosmos (El cosmos se hizo arte) està formada per més de 50 obres relacionades amb l’astronomia i tots els treballs de la granollerina sobre les imatges vinculades al telescopi Hubble, la sonda Juno (NASA) i als seus inicis en aquest art. Tot plegat, estructurat en quatre blocs, els quals són Júpiter, els cràters de la Lluna, les nebuloses i les seves primeres obres. “Aquesta exposició està dissenyada amb molta cura, algun toc divertit, dibuixos a llapis i molts detalls”, avança.

“Quan vaig començar a pintar les fotografies del telescopi Hubble, vaig descobrir aquelles formes i aquells colors que em feien pensat en el cosmos i l’art”, reconeix l’artista de Granollers

Sobre el nom de la mostra, Moreno explica l’origen es remunta a “quan vaig començar a pintar les fotografies del telescopi Hubble, vaig descobrir aquelles formes i aquells colors que em feien pensat en el cosmos i l’art”. La mostra, doncs, inclou obres en oli de Júpiter, el nou projecte de l’artista que ha enfocat en els cràters de la lluna i alguna sorpresa més que configura un petit cosmos dins del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Poques hores abans de la inauguració d’aquesta exposició, Moreno assegura que la farà conviure molt a prop del seu projecte més ambiciós, el qual també s’ubica al museu granollerí. Es tracta d’una lluna de dos metres, una via làctia amb les constel·lacions de l’hemisferi sud i nord amb una llargària d’uns vuit metres. Moreno la defineix com “l’obra més bella que he pintat fins ara” i es prepara per mostrar en societat les seves noves creacions.

Aleix Roig descobreix una nebulosa inèdita
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram