Foto: Zero2Infinity

L’empresa de Barberà del Vallès Zero2Infinity té a punt una càpsula pressuritzada per acoblar-la a un globus estratosfèric amb què enviarà turistes a l’espai per veure la forma corba de la Terra i observar el color negre de l’espai exterior. La novetat d’aquest projecte és que no necessita un coet, sinó que ho fa a través d’un globus estàtic.

Amb un vol que assolirà 36 quilòmetres de distància de la Terra i per sobre de l’alçada a què volen els avions, Zero2Infinity posarà en òrbita un globus estàtic que durà a terme tasques com el prototipatge d’elements per a l’espai, captar dades i treballs fotogràfics.

Aquest globus estàtic permet l’estada dels turistes durant dies o setmanes i respon a les plataformes High Altitude PseudoSatellites (HAPS). Totes aquestes funcions se sumaran a la promoció del turisme espacial a preus assequibles per tots els ciutadans. És previst que el viatge d’observació de la Terra s’enlairi des de Jaén, el millor punt per a celebrar aquest enlairament.

La novetat és que no necessita un coet, sinó que ho fa a través d’un globus estàtic que assolirà 36 quilòmetres de distància de la Terra

La marca catalana compta amb tres línies de negoci: per una banda, Bloostar, que s’encarrega de llençar globus que porta satèl·lits a l’òrbit baixa. El segon és Bloon, una nau transportada per globus per a vehicles tripulats, el que respon al turisme espacial. I per últim és el projecte Elevate, que transporta càrregues útils a l’espai amb finalitats de connectivitat, vigilància de les condicions atmosfèriques i monitorització d’activitats dutes a terme a la Terra i que necessiten vigilància al cel.

La companyia Zero2Infinity ultima els vols per poder consolidar el projecte de turisme espacial i poder comptar amb la certificació oficial del sistema. Aquests viatges tenen un cost molt elevat (d’uns 125.000 euros) i la firma vallesana ha establert converses amb el Departament de Polítiques Digitals per intentar establir contactes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram