El Parc del Baix Llobregat serà una de les onze seus de la competició [Foto: UPC]

El Campus del Baix Llobregat de Castelldefels (Barcelona) es prepara per a la sisena edició de la hackató CASSINI, una competició internacional, que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre de manera presencial en onze indrets d’Europa. Simultàniament, les onze trobades reuniran estudiants i professionals que treballaran plegats per donar resposta a la pregunta “Com pot beneficiar la tecnologia espacial de la UE al desenvolupament internacional i l’ajuda humanitària?”.

La hackató CASSINI d’enguany pretén ensenyar la manera en què les dades que es generen per l’Observació de la Terra i les tecnologies de navegació per satèl·lit poden ajudar a reptes globals relacionats amb el canvi climàtic o la gestió de l’aigua.

Els reptes que es proposen als participants són el de donar suport al desenvolupament d’infraestructures sostenibles; reforçar la seguretat alimentària i l’accés a l’aigua potable; i comprendre i preveure les migracions forçoses. Així, hauran d’idear solucions que hi doni resposta i lluitaran pels premis, que compensaran els guanyadors amb 1.000 euros i 500 per als segons classificats. Els tres millors equips locals rebran paquets de mentoria per a ajudar-los a desenvolupar les seves idees i els tres millors conjunts de totes les hackatons europees podran accedir al programa de mentoria CASSINI Mentoring.

En el cas de Catalunya, els organitzadors són la Fundació KIMcbn, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Qui també hi col·laborarà seran el Parc Mediterrani de la Tecnologia i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Catalunya de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Les inscripcions per a participar-hi ja són obertes al lloc web oficial.

Barcelona, una de les deu ciutats europees presents en la Hackató CASSINI
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram