Eurecat serà al MWC amb solucions en àmbits com la salut, la sostenibilitat o la mobilitat [Foto: Eurecat]

El Mobile World Congress 2024 (MWC) serà, des de dilluns 26 fins al dijous 29 de febrer, la cita tecnològica referència arreu del món. Divuit anys en què les empreses del sector esperen aquesta trobada amb candeletes i amb el recinte Fira Gran Via com a epicentre, i un saló on Catalunya serà molt més que un simple amfitrió. 360 companyies catalanes seran presents al MWC i al saló 4 Years From Now (4YFN) i, per primer cop, entrarà en joc la Digital Catalonia Alliance, dues dades que expliquen la projecció de Catalunya al sector tecnològic i de telefonia d’arreu del món.

El Govern constarà de diferents espais al MWC i al 4YFN, on aplegarà 107 empreses, centres tecnològics, entitats i startups. De totes elles, 45, seran a l’estand Catalonia del MWC, impulsat per la Secretaria de Polítiques Digitals i ACCIÓ, i les acompanyarà la Digital Catalonia Alliance, la comunitat que acompanya més de 550 empreses i agents de l’ecosistema de les tecnologies digitals avançades. A l’espai del 4YFN, 37 de les 61 empreses que seran presents es podran trobar a l’estand Catalonia i en altres espais que són a càrrec d’ACCIÓ. Dotze d’elles seran al marc del Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, gestionat pel BioCat; i dotze més estaran assessorades pel paraigua de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a l’estand Catalan Arts.

Pel que fa al Barcelona Supercomputing Center, tindrà un espai a l’estand del Govern on mostrarà 25 tecnologies desenvolupades al centre i centrarà cada dia del congrés a un àmbit diferent com la nova generació de processadors de codi obert basats en la tecnologia RISC-V (8 tecnologies); la salut i la medicina personalitzada, la IA i les tecnologies del llenguatge i el clima, qualitat de l’aire i desenvolupament de ciutats més sostenibles. Alhora, tindrà un lloc destacat a l’espai de la fundació Mobile World Capital Barcelona, protagonitzat per un prototip de bessó digital que, mitjançant el poder de la supercomputació, intenta generar models virtuals del cos humà per investigar en salut i fomentar la divulgació sobre la personalització de la medicina.

360 companyies catalanes seran presents al MWC i al saló 4 Years From Now (4YFN) i s’hi sumaran les aportacions de la UPC, Eurecat o i2CAT, entre d’altres

Quant al projecte AINA, també formarà part del MWC a través de la Unitat de Tecnologies del Llenguatge del Barcelona Supercomputing Center per a detallar les fites més importants del projecte. A més, s’exposaran les noves iniciatives com seran les convocatòries d’acceleració per a desenvolupar tecnologies d’Aina.

En clau universitària, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) hi serà present a través del Centre d’Innovació i tecnologia i mostrarà les capacitats tecnològiques i algunes solucions desenvolupades al centre en els àmbits de la connectivitat intel·ligent, la connectivitat aplicada a la mobilitat intel·ligent i a la indústria, el 5G i la seguretat en tecnologies mòbils. Dins del 4YFN, aportarà 42 empreses de base tecnològica impulsades per estudiants, alumni o personal investigador de la UPC. La Universitat de Girona tindrà un estand propi, per tercer any consecutiu, a la fira internacional 4 Years From Now (4YFN). Els projectes que hi participen i que estaran allotjats a l’estand de la UdG són les spin-off de la UdG Newronia i Tensormedical, els projectes d’spin-off de la UdG Greenzyme i Evimatic, i les startups que han participat en programes de suport de la UdG Lighthinklab, Canigat, Wiseup i Kalaxy.

I els centres de recerca catalans també exposaran els seus avenços en aquest tipus de tecnologies. Pel que fa a Eurecat, anticiparà solucions com un robot assistencial per ajudar les persones en tasques quotidianes i innovacions de la micromobilitat i per a l’adaptació de l’agricultura al canvi climàtic. Amb tot, presentarà solucions en els àmbits de la mobilitat, de la sostenibilitat i de la salut i assistencial. Al seu torn, i2CAT explicarà quines són les possibilitats de les RIS (Reconfigurable Intelligent Surfaces), una tecnologia amb el potencial de revolucionar les comunicacions sense fils, en concret dins del context de 6G Open RAN.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram