[Foto: Igor Omilaev a Unsplash]

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a través del Grup de Recerca Transmèdia Catalonia del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental, és un dels socis del projecte ALFIE, que persegueix un ús més ètic de la intel·ligència artificial. El consorci és integrat per deu socis de sis països europeus (Xipre, Grècia, Eslovàquia, els Països Baixos, el Regne Unit i l’estat espanyol) amb molta experiència en la innovació en IA i en la seva aplicació ètica.

ALFIE (Assessment of Learning Technologies and Frameworks for Intelligent ans Ethical AI) pretén crear un ecosistema que conjuga la tecnologia avançada d’IA amb estàndards ètics per a assegurar que els sistemes resultants no només siguin d’un rendiment alt, sinó que siguin també justos, transparents i lliures de biaixos.

La UAB aporta el grup que lidera la professora Pilar Orero i fa costat a la Universitat de Brighton, la Universitat Edge Hill i la Universitat Tecnològica d’Eindhoven. La seva tasca, doncs,  se centra a crear dues eines: per una banda, l’EthiTech Dialogue (ETD-Hub), una plataforma per a debatre i intercanviar idees a experts en IA, responsables polítics, professionals del dret i ciutadans sobre les implicacions ètiques i legals que ajudin a entendre les necessitats socials. A més, també vol definir polítiques que garanteixin que les tecnologies d’IA s’usin d’una manera responsable. Per altra banda, vol crear l’AutoML Platform, a través del qual es generaran models d’aprenentatge automàtic sense la necessitat de tenir coneixements tècnics.

La UAB, reconeguda pels seus sistemes de seguretat informàtica
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram