Foto: Freepik

La Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) compta amb diferents grups de treball que utilitzen la Intel·ligència Artificial (IA) en diferents terrenys de la medicina i per a diferents casos.

El Grup de Processament d’Imatge i Vídeo de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) treballa en col·laboració amb el BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC) per desenvolupar una eina que combini dades de les imatges de ressonància magnètica amb altres de mamogràfiques i genètiques a través de la Intel·ligència Artificial (IA).

D’aquesta manera, i usant els algoritmes més adequats, pot arribar a predir quines persones estan predisposades a patir Alzheimer. Aquesta és una tecnologia que s’emmarca dins el projecte AIMING i pretén aplicar-se en el diagnòstic del melanoma i el càncer de mama, així com ajudar a l’elecció de la millor quimioteràpia.

De la seva banda, el projecte SARAS, des del Centre de Recerca en enginyeria Biomèdica, dissenya braços robòtics que donen suport a les intervencions quirúrgiques. En l’àmbit hospitalari, l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center ha dissenyat robots mascota redueixen el patiments dels nens i les nenes interns a centres com l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Per últim, el Grup d’Enginyeria del Coneixement i Aprenentatge Automàtic de l’UDEAI-UOC u del Barcelona Supercomputing Center (BCN-CNS) ha desenvolupat el projecte Anomaly Fase 0, pel qual es podran prevenir suïcidis als trens a través d’algorismes que analitzen imatges de vídeo i que analitzen patrons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram