[Foto: NASA a Unsplash]

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en col·laboració amb el Govern, impulsa un nou grau en Enginyeria de Satèl·lits a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels. Ajustat a la demanda i el nou escenari quant al creixement de l’interès per aquest sector, la nova formació universitària pretén oferir un currículum integral en els coneixements, les habilitats i les competències requerits en el sector espacial i començarà el curs 2024-2025.

El nou grau comptarà amb el disseny i el control dels sistemes que formen un vehicle espacial, les comunicacions amb la Terra i entre satèl·lits, la transmissió i el processament de dades i els serveis i les aplicacions de les dades satel·litàries.

D’una durada de quatre anys, el grau en Enginyeria de Satèl·lits tindrà una càrrega lectiva de 240 crèdits ECTS, incloent-hi el treball de fi de grau. Els horaris seran en torn de matí i la docència serà presencial. Els preus, els idiomes de la formació i la resta de característiques poden consultar-se en línia.

La UPC s’alinea, de nou, amb l’Estratègia NewSpace que duu a terme el Govern i que pretén impulsar l’ecosistema català del sector espacial. Per això, afavorirà l’ús dels satèl·lits més petits i econòmics per tal que més agents, tant públics com privats, puguin utilitzar els serveis espacials per a aplicacions verticals i transversals en diferents sectors productius. Aquest ecosistema unirà, també, altres tecnologies, com la impressió 3D, la intel·ligència artificial, l’electrònica avançada i les comunicacions mòbils de nova generació.

L’Estratègia NewSpace catalana elaborarà un nou mapa dels seus agents
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram