Foto: UPC

El Departament d’Arquitectura de Computadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) es posa al capdavant del projecte europeu Vitamin-V, a partir del qual desenvoluparà distribucions de programari de codi obert per a diferents aplicacions. Des d’una plataforma pionera, simplificarà i automatitzarà el desenvolupament d’aplicacions com Apache Spark, Kubernetes, Tensorflow o RustVMM.

Fins a vuit socis europeus de l’àmbit acadèmic i de la indústria centrada en el desenvolupament i la validació d’un entorn d’execució virtual i d’un conjunt d’eines que permetin implementar i provar la fiabilitat d’un programari basat en la tecnologia RISC-V per a diferents serveis al núvol.

Aquest tipus de tecnologia ofereix una plataforma alternativa als processadors actuals i s’adapta a un gran ventall d’aplicacions en entorns diferents d’execució. Els socis són el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), la universitat Politecnico di Torino, la National and Kapodistrian University of Athens, el centre de recerca Institute of Communication and Computer System i les empreses Semidynamics, Virtual Open Systems, Zeropoint i Exascale Performance System.

Vitamin-V va començar a caminar el gener de 2023, suma un finançament de 4,63 milions d’euros procedent del programa Horizon Europe de la Comissió Europea i s’emmarca dins la convocatòria “Digital and emerging tecnologies for competitiveness and fit for green deal”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram