Foto: Freepik

La Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech i l’Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO) uniran forces per dur a terme una aplicació on s’utilitzi la realitat virtual no immersiva per a la rehabilitació de les persones que han patit un ictus.

Aquesta aplicació també s’aplicarà en persones amb diversitat funcional i pretén crear un sistema remot de telerehabilitació física i cognitiva. Després de patir un ictus, moltes persones tenen amb dificultats per accedir a la rehabilitació i aquest projecte vol eliminar aquestes barreres.

Els dissenyadors del projecte són els investigadors Jordi Torner, Francesc Alpiste i Gil serrancolí, del Laboratori d’Aplicacions Multimèdia i TIC de la UPC i compta amb la col·laboració dels estudiants Carles Margelí, Berta Mayans i Andrés García, també de la UPC.

El resultat ha desembocat en un sistema remot que, a través d’una base de dades remota, monitoritza un número elevat de pacients alhora. En aquest sistema es dona pes al tractament de les dades biomecàniques i la qualitat de vida de les persones.

Malgrat que encara no ha estat presentat en una publicació científica, s’ha dut a terme un assaig de viabilitat en un grup de pacients de l’ADFO des del mes de març fins al setembre de 2021.

El resultat d’aquesta prova apunta a que pot convertir-se en un sistema de telerehabilitació similar al sistema més tradicional de rehabilitació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram