L’estudi “Les bateries a Catalunya”, elaborat per ACCIÓ, ha analitzat el sector de les bateries a Catalunya i conclou que es tracta d’una activitat en creixement i, encara, amb molt camí per recórrer. A un bon ritme, destaca que el nombre d’empreses i de treballadors i el volum de negoci generat han augmentat respecte de les xifres del 2022.

Quant al nombre d’empreses, el 2023 es va tancar amb 267, un 26% més en relació amb l’any anterior. El que també ha crescut són els treballadors ocupats en el sector, i és que pugen fins als 4.476, un 49% més que el segment anterior analitzat. I quant al volum de negoci, s’han tancat 1.044 milions d’euros, la qual cosa suposa una variació positiva del 53% si es compara amb el 2022.

Per tipologia, el perfil d’empresa que predomina és el de pime, i és que el 67% ho és. Quant a volum de negoci, el 53% facturen deu milions d’euros i el 56% de totes les companyies catalanes exporten a l’exterior.

Per últim, i dins de l’escenari català, el 35,2% de les empreses es dediquen a l’aplicació i la integració de bateries; el 21%, a la manufactura de la bateria; el 16,9% als serveis d’enginyeria i consultoria; i el 15,4%, a la fabricació i la gestió de carregadors per a vehicles elèctrics.

L’estudi tanca amb la conclusió que Catalunya és el primer territori del sud d’Europa quant a captació de projectes de bateries d’origen estranger, amb 971 milions d’euros retinguts del 2019 al 2023. Per països, la Xina és qui concentra una major quota de mercat, prop del 76%. Els Estats Units i Europa es reparteixen, respectivament, un 8,3%.

Les exportacions tecnològiques d’alt nivell guanyen força
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram