[Foto: ESEIAAT]

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) estarà al capdavant de la Red Española de Investigación en Tecnologías TIC aplicades a les ciències de l’esport i la salut (REITADYS). Aquesta xarxa, que impulsa el Ministeri de Cultura i Esports i el Consell Superior d’Esports del govern estatal és la primera enfocada en la investigació d’aquest àmbit.

El grup d’R+D Radio Frequency Identification and Flexible Electronics (RFLEX) de l’ESEIAAT, que coordina l’investigador Raul Fernández-Garcia, liderarà la xarxa multidisciplinar REITADYS, la qual compta amb científics de l’enginyeria i l’esport. L’objectiu d’aquest organisme serà el de desenvolupar peces de roba esportiva a través de tecnologies d’electrònica flexible i de teixits electrònics que captin dades dels esportistes útils per a comprovar quin és el seu rendiment i poder-lo millorar.

REITADYS està formada per Raul Fernández-Garcia i Ignacio Gil (UPC); Jordi Bonache i Jordi González (UAB); Alfredo Irurtia (INEFC); Óscar del Castillo i Maria del Carmen Campos (Universitat de Sevilla); Carlos Balsalobre (UAM); Carlos Montero i David Barbado (UMH); i Bibiana Calvo (UCLM).

Dins l’àmbit de l’esport, els investigadors d’aquesta xarxa podran definir mètodes de treball per a prevenir lesions; aplicar noves tecnologies per a avaluar la força i el rendiment físic; o estudiar els efectes psicològics de la pràctica de l’esport en els practicants. Alhora, també faran un treball d’anàlisi de la biomecànica de l’equilibri en esportistes d’elit. Però també se centraran en l’àmbit sanitari i treballaran en sistemes de teleassistència i programes d’intervenció en casos de col·lectius vulnerables, d’ajuda a evitar l’assetjament d’alumnes amb discapacitat o de detecció factors com l’anorèxia nerviosa i el risc de suïcidi a partir de l’ús de les xarxes socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram