[Foto: John Schnobrich a Unsplash]

El Govern posa en marxa l’elaboració de l’Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital, la qual ajudarà a encarar els reptes presents i futurs de la digitalització. Alhora, lluitarà contra la bretxa digital en clau de país i és una estratègia basada en la innovació orientada a missions, una aproximació impulsada per la Mariana Mazzucato des de l’Institut per a la Innovació i Propòsit Públic.

El disseny d’aquest pla respon als drets que recull la carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals que ha impulsat el govern. Entre ells, destaquen l’accés universal a Internet, a la capacitació i a la inclusió digitals. Per això, l’executiu considera clau elaborar una estratègia nacional que estableixi les línies prioritàries que s’hauran de desenvolupar per a garantir l’accés universal, segur i inclusiu a Internet a tothom. A més, vol assegurar els drets i el benestar lingüístic  de les persones usuàries i fomentar el respecte pels drets humans, així com protegir les persones més vulnerables.

Els objectius que ha de complir l’estratègia són l’impuls de projectes que capitalitzin finançament europeu amb l’objectiu de reduir la bretxa digital; vincular el món local en el desplegament de projectes amb impacte en el territori; crear grups de treball sobre temàtiques i àmbits específics; assegurar l’execució del procés a partir d’un model de governança sorgit del treball metodològic d’innovació orientada a missions; i assegurar l’execució òptima amb eines de seguiment obertes per a avaluar i corregida l’avenç de les actuacions i els resultats que s’obtinguin.

L’acord per a l’estratègia també estableix la creació del Comitè de Direcció com a òrgan de lideratge, debat i proposta que afavoreixi la consecució de la inclusió sociodigital a Catalunya. Aquest òrgan s’integrarà a la Secretaria competent en matèria de polítiques digitals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram