Foto: Freepik

La Plataforma de Dades Geoespacial (PDG) es posarà en marxa des de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB) dins l’estratègia Catalunya NewSpace i treballant colze a colze amb el programa europeu COPERNICUS, d’observació de la Terra i amb dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, pretén tirar endavant un projecte de processament de grans volums de dades geoespacials.

Donada la urgència climàtica i la necessitat d’adaptar polítiques i mesures per empetitir-ne els seus efectes, surt a la llum la utilitat de noves mètriques i indicadors multidisciplinars que ajudin a fer-ne el seguiment i l’avaluació. I les possibilitats que donen els petits satèl·lits, a l’hora de generar nous productes i serveis i tractant-se d’un àmbit amb una capacitat alta d’innovació, és un dels seus punts forts, lligant a la perfecció amb l’estratègia Catalunya NewSpace.

Per al projecte de la Plataforma de Dades Geoespacial que engega l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, s’ofereix dur a terme un doctorat en què es desenvolupi una arquitectura de processament de grans volums de dades geoespacial.

A través d’aquesta operació, es generaran productes i serveis de valor afegit, derivats de la fusió de dades del segment espai de l’estratègia Catalunya NewSpace amb les pròpies de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i les del programa europeu COPERNICUS d’observació de la Terra.

Per tal d’optar a formar part de l’equip que engegui aquest nou projecte caldrà comptar amb una titulació en Enginyeria de Telecomunicacions o Informàtica o un Màster en visió per computador, Físiques o Matemàtiques. Les sol·licituds poden enviar-se a la direcció de correu electrònic doctorats.industrials.sur@gencat.cat incloent-hi el formulari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram