Foto: IEEC

Un grup internacional d’astrònoms encapçalat per la investigadora de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB), Gemma Busquet, ha tancat 306 hores d’observació del núvol molecular Orió A.

En aquest projecte, anomenat ‘VOLS: The VLA Orion A Large Survery’, es mirarà amb molt detall la regió nord del núvol molecular Orió A i ho farà a través del telescopi de gran matriu Karl G. Jansky, ubicat a l’Observatori Nacional de Radioastronomia a Nou Mèxic, als Estats Units.

L’equip que lidera Gemma Busquet ha plantejat dues bandes de radiofreqüència i serà el primer a observar una gran àrea d’Orió A

La missió d’aquest estudi és la de conèixer l’evolució dels objectes estel·lars joves i les protoestrelles, gràcies a la seva observació, i a la llarga, dibuixar un cens de la població estel·lar. Gràcies a aquesta tasca, es podran determinar quines són les propietats de les estrelles i els sistemes planetaris.

L’equip que lidera Gemma Busquet ha plantejat dues bandes de radiofreqüència i serà el primer a observar una gran àrea d’Orió A amb una resolució d’un segon d’arc, en què millorarà la sensibilitat en un factor de 20 en comparació amb estudis anteriors.

Orió A és un complex de formació d’estrelles més proper que conté una gran gamma d’entorn poblats per protoestrelles i YSO amb diferents masses i etapes evolutives i serà molt valuós per a les teories de formació d’estrelles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram