El Doctor Jordi José, investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya [Foto: Youtube]

El Doctor Jordi José, investigador de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i membre del Departament de Física a la Universitat Politècnica de Catalunya, és el protagonista del projecte “Astronuclear Nibbles”, que finança el ChETEC Action (Chemical Elements as Tracers of the Evolution of the Cosmos).

En una sèrie de vídeos que s’estan publicant al seu canal de YouTube, José tracta temes d’astrofísica nuclear com el temps de vida del Sol, les maneres per mesurar el poder de les estrelles, les relíquies nuclears de l’univers primerenc o l’ús de súper ordinadors en la recreació de l’Univers.

Per tal de tractar els diferents temes, José compta amb la col·laboració de companys procedents d’universitats d’arreu i membres del ChETEC. És el cas de Rosanna Depalo (Universitat de Milà), Nikos Prantzos (Universitat de la Sorbonne), Francesca Matteucci (Universitat Trieste) o Stephane Goriely (Universitat de Brussel·les).

Durant les intervencions, es duen a terme exemples pràctics per tal que la divulgació sigui més completa i entenedora per als espectadors.

José ha estat l’encarregat d’encetar la sèrie de nou vídeos, que ja poden seguir-se en línia i que combinen disciplines com l’astrofísica, la física nuclear o química del cosmos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram