Els assistents esperant entrar a la fira ISE, l’any passat [Foto: Aina Martí/ACN]

El saló audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE), torna a reunir-se entre dimarts i divendres al recinte de Gran Via de la Fira. El certamen ensenyarà la seva cara més massiva a la capital catalana, després d’una primera edició molt limitada per la covid i de rebre 43.600 assistents el 2022.

Ara, l’organització confia a superar “substancialment” els 40.000 visitants i competir amb la fira estrella de la ciutat –el MWC– amb impacte econòmic. Els expositors seran més d’un miler, entre els quals hi haurà empreses com Samsung, LG, Panasonic, Philips, Epson o Lang, i mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D..

Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid i però van haver d’esperar fins al maig 2022 per poder celebrar una edició “real”. Ara, l’esdeveniment de solucions visuals i auditives d’avantguarda tindrà un 30% més d’espai que l’any passat per als seus expositors, molts dels quals provenen de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units. L’ISE comptarà amb uns 57.000 metres quadrats i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte.

Comptarà amb més de 1.000 expositors i espera superar la xifra de 40.000 visitants

El sector té un marcat caràcter internacional. En l’edició del maig de l’any passat, hi van assistir visitants de 60 països entre empreses de productes audiovisuals, agències creatives, productores i distribuïdores, desenvolupadores de software, disseny i programació.

El saló suposarà una injecció d’entre 280 i 450 milions d’euros a la ciutat, segons va detallar el conseller delegat de l’ISE, Mike Blackman en una entrevista amb l’ACN. Si s’assoleix la part més alta de la forquilla, l’ISE superaria l’impacte econòmic de l’altra gran fira que acull Barcelona al febrer, el Mobile World Congress (MWC). Restauradors i hostalers esperen amb candeletes l’ISE, que marca l’arrencada de la temporada d’hivern de congressos.

El congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l’organització ha admès en diverses ocasions la voluntat que s’allargui en el temps.

Setena edició de l’IOT

Un cop més, l’ISE anirà acompanyat del saló dedicat a l’internet de les coses i a les tecnologies disruptives, l’IOT Solutions World Congress. Organitzat per Fira de Barcelona, l’esdeveniment internacional comptarà amb 330 expositors i més de 250 experts sobre la digitalització a la indústria.

Entre les empreses presents al pavelló 4, hi ha ABB, Altair, Amazon Web Services, Deutsche Telekom, Device Authority, Entrust, Emnify, Faircom, KNX, STMicroelectronics, Nozomi Networks, Relayr, Sternum i TxOne. El saló va captar 12.000 visitants el 2022, 4.000 menys que l’edició anterior.

L’ISE preveu que la fira generi un impacte econòmic de 400 milions
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram