El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco [Foto: DCA]

El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco ha posat en valor la capacitat de Catalunya a l’hora de crear tecnologies pròpies en el sector NewSpace i d’enfortir el país com a generador de negoci i oportunitats de feina.

Ho ha dit en la presentació de la Comunitat NewSpace, qui Marco ha assegurat que “és l’espai on empreses i institucions es puguin veure representades i on es desenvolupin accions per impulsar el seu creixement i el del sector”.

La posada en marxa de l’estratègia NewSpace el mes d’octubre va lligada a l’impuls de l’Agència Espacial de Catalunya, clau en la descoberta de l’espai en clau catalana. Totes dues s’emmarquen en una Digital Catalonia Alliance que pretén que les empreses i el potencial català tinguin més impacte.

Marco ha parlat de les iniciatives principals per tal de consolidar el NewSpace a Catalunya, que passen, entre d’altres, per impulsar l’ecosistema de hubs tecnològics en l’àmbit de l’emprenedoria; accelerar la missió Enxaneta i donar sortida a un nou nanosatèl·lit; fer de l’estació de terra a l’Observatori del Montsec un trampolí per a oferir serveis a d’altres nanosatèl·lits; injectar d’activitat l’Aeroport d’Alguaire; aprofitar el pla DonaTIC, de reconeixement de la dona en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació i dibuixar un programa educatiu que generi talent amb segell català.

Des de la seva posada en marxa, el sector NewSpace ha destinat 6 milions d’euros al seu funcionament i el 2022 s’hi sumaran set milions més. En total, l¡’impuls econòmic per part del govern serà de 18 milions d’euros entre el 2020 i el 2023, segons ha exposat Marco.

El sector New Space a Catalunya multiplicarà per quatre la seva facturació i ocupació en els propers cinc anys
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram