
Una de les activitats que s’ha fet a Catalunya durant el Mobile Week [Foto: Mobile Week]
Els ajuntaments i els consells comarcals s’han encarregat de dissenyar les programacions per a aquesta iniciativa i han posat el seu focus en la protecció dels drets digitals de la ciutadania, les habilitats digitals, el paper clau de l’educació per formar joves i l’exploració de les noves eines i els mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment. Tot plegat, potenciant l’augment dels perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques).
S’han sumat més de 300 activitats, 500 ponents, 200 entitats implicades i 450 hores d’aprenentatge
En aquest sentit, a Lleida es va apostar per la reflexió sobre com pot potenciar-se la presència de la dona en el sector tecnològic i com es pot incentivar les nenes a dedicar-se a les carreres STEM. Pel que fa a la lluita contra l’escletxa digital, La Seu d’Urgell, Sant Feliu de Llobregat i Ribera d’Ebre han celebrat activitats per fer-la minvar i per facilitar l’accés a dispositius a la població sènior. Mataró ha celebrat una jornada on s’han reciclat ordinadors portàtils i hi ha donat una nova vida.
Amb propostes per als més petits, Mollerussa, Girona, Vilanova i la Geltrú, Terrassa i Centelles els han convertit en el centre de les seves accions, amb activitats adaptades als més menuts. Figueres, Igualada i Manresa han abastat els perills i oportunitats de les xarxes socials i la seva relació amb tecnologies com la Intel·ligència Artificial.
Badalona i Olesa de Montserrat han aprofitat els seus actius locals més importants i han presentat un desafiament en el sector portuari i la gestió digital dels ports esportius la primera, mentre que la segona ha convidat l’olesà Pau Garcia-Milà per a una xerrada sobre la innovació i l’emprenedoria. Sant Pere de Ribes i Sitges han tractat la digitalització en l’entorn professional o l’impacte de la tecnologia quàntica en la societat.