Nanda Rea ha rebut el primer premi Ex Aequo de Curts Científics [Foto: IEEC]

La investigadora de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) i membre de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) Nanda Rea ha rebut el primer premi Ex Aequo de Curts Científics amb el curtmetratge Púlsars: un conte sobre rellotges còsmics. Aquest guardó s’emmarca en modalitat de curts científics de la 23 edició del concurs “Ciencia en Acción 2022”.

Aquest és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica que pretén presentar la ciència d’una manera atractiva i motivadora.

El curt de Rea ha convençut el jurat per la seva motivació de mostrar als estudiants joves que la ciència no té gènere i el seu afany per donar visibilitat a la figura de Jocelyn Bell, la descobridora del primer radiosenyal d’un púlsar. Aquesta darrera troballa va rebre el Premi Nobel de Física el 1974, tot i que no va ser entregat a Bell.

La peça Púlsars: un conte sobre rellotges còsmics ha estat dirigida per Niccolò Bruna i Matias Guerra i té el suport científic dels investigadors de l’ICE-CSIC Vanessa Graber i Stefano Ascenzi de Marco Valdes, del VIS. L’European Research Council i el programa europeu d’accions de cooperació científica COST han finançat l’obra.

El concurs compta amb el suport del Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Fundación Lilly (FL), l’Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT), la Real Sociedad Española de Física (RSEF), la Real Sociedad Española de Química (RSEQ), la Sociedad Española de Astronomía (SEA) i la Sociedad Geológica de España (SGE).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram