Nuria Oliver rep el Premi Europeu de Ciència Hipàtia [Foto: Ajuntament de Barcelona]

L’enginyera de Telecomunicació i experta en intel·ligència artificial Nuria Oliver ha rebut el Premi Europeu de Ciència Hipàtia, que s’impulsa en col·laboració amb el Barcelona Knowledge Hub de l’Acadèmia Europea. El guardó reconeix la recerca d’excel·lència que ha fet en el desenvolupament de nous mètodes i sistemes d’intel·ligència artificial per a impulsar un impacte social positiu.

Llicenciada en Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i doctora en Arts i Ciències dels Mitjans de Comunicació pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), ha centrat la seva carrera en la modelització del comportament humà individual i agregat a partir de tècniques d’aprenentatge automàtic i la creació de sistemes intel·ligents i interactius. A més, també ha estat la cofundadora i vicepresidenta de The European Laboratory for Learning and Intelligent Systems.

L’Acadèmia Europa és una associació internacional no governamental amb més de 5.000 membres entre els quals s’inclouen els Premis Nobel i pretén fomentar la recerca i l’educació en totes les àrees del coneixement. El Barcelona Knowledge Hub inclou totes les regions mediterrànies i del sud d’Europa de la xarxa i va posar-se en marxa el 2013.

Pel que fa al premi Hipàtia, va lliurar-se per primer cop el 2018 dins el primer pla Barcelona Ciència. El seu objectiu és visibilitzar la recerca d’excel·lència que es fa a Europa, així com fomentar el paper de Barcelona com a capital europea de la ciència i el coneixement. Fins al moment, tres dones han estat les guanyadores, es tracta de la viròloga Ilaria Capua, la filòsofa Nancy Cartwright, mentre que el matemàtic László Lovász va guanyar la primera edició.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram