
El director d’Innovació d’Space Communications a la Fundació i2CAT, Pol Guixé [Foto: Youtube]
Guixé ha detallat les activitats i els serveis que donarà tant a empreses com a particulars i també al paper que jugarà en relació amb l’Administració. Ha animat el sector públic a ser-ne client, a resoldre els reptes que es plantegin amb tecnologies NewSpace i ha clamat per retenir el talent a Catalunya.
En paral·lel, ha parlat dels trets que defineixen l’ecosistema NewSpace català per una banda i dels serveis que oferirà la DCA a partir del 2022 de l’altra. Guixé s’ha mostrat content en recalcar que “a Catalunya sí que es fa espai” i ha exposat que buscar formes de finançament i gaudir de bons recursos serà primordial.
A més, els serveis que ofereix la DCA, com l’accés al coneixement, l’establiment de sinergies o la possibilitat de guanyar visibilitat tancaran un cercle on se surt guanyant en clau pública, privada i particular.
Mentre que el 2015 161 empreses formaven part d’aquest ecosistema, actualment n’hi ha 361 com a potencials, així que el creixement, la progressió i l’enfortiment a Catalunya del sector NewSpace és ja una realitat.
El sector aeroespacial català multiplicarà per quatre la seva facturació en cinc anys